DAAD funding programs

 
 

Școala de vară GO EAST

DAAD inițiază un nou proiect de Școală de Vară numit Go East. Universitățile din România pot aplica pentru acest program, găzduind o școală de vară pentru studenții germani. Aceștia sunt finanțați direct de către DAAD, iar universitățile românești percep doar taxa de participare. Pentru detalii suplimentare, consultați https://goeast.daad.de/de/24302/index.html

 

VIZITĂ DE STUDIU

Profesorii universitari pot aplica pentru acest program ce include o vizită de o săptămână în Germania, împreună cu un grup de studenți.

https://www.daad.de/hochschulen/ausschreibungen/projekte/de/11342-foerderprogramme-finden/?s=1&projektid=57200187 (Această pagină web este în limba germană, însă în partea de jos a paginii există o secțiune: “AUSSCHREIBUNG ENGLISCH” pe care o puteți accesa pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a anunțului). În cazul acestui program există trei termene-limită stabilite anual.

 

DOCTORAT ȘI BURSE DE CERCETARE

În cazul burselor de cercetare, termenul-limită a fost stabilit pentru data de 15 NOIEMBRIE. Cu toate acestea, pentru programele de scurtă durată există un al doilea termen-limită, în primăvară, stabilit la data de 1 MAI. Anunțul oficial pentru aplicare va fi diseminat în cel mai scurt timp.

 

Pentru DOCTORANZI ȘI POSTDOCTORANZI:

https://www.daad.de/miniwebs/icbukarest/ro/17086/index.html

 

Pentru CERCETĂTORI:

https://www.daad.de/miniwebs/icbukarest/ro/17087/index.html