People and Planet - A Common Destiny

 
 

Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului partener în cadrul proiectului

People and Planet -  A Common Destiny

 

 

 

Proiectul People and Planet - A Common Destiny este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 15-34 de ani și își propune să promoveze dezvoltarea durabilă incluzivă la nivel global, implicarea activă a tinerilor în mod special, dar și a cetățenilor și mobilizarea lor pentru Acțiuni climatice și atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), prin promovarea unor stiluri de viață, comportamente și practici durabile.

Acest deziderat poate fi îndeplinit prin realizarea de activități specifice celor două obiective specifice ale proiectului:

  • OBIECTIVUL SPECIFIC 1 este să contribuie la dezvoltarea conștientizării tinerilor din UE, înțelegerea critică și mobilizarea către provocările Schimbărilor Climatice prin promovarea schimbărilor de politici și practici la nivel local în concordanță cu dezvoltarea durabilă globală.
  • OBIECTIVUL SPECIFIC 2 este consolidarea rolului autorităților locale vizate, al asociațiilor și ONG-urilor ca actori cheie în promovarea dezvoltării durabile și ca factori de influență pentru Schimbările Climatice.

 

Vezi întreaga prezentare a proiectului aici.

Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului susține și se implică activ în proiect.

1. Concurs de fotografii cu tematica Water of the Future în contextul schimbărilor climatice. Reprezentantul FIFIM în concurs a fost Alin Dănuţ BOŞCU, student MTC, anul III.
Din 98 de tineri participanti la concurs și 294 de fotografii trimise, au fost alese 24 de fotografii de la 19 tineri, fotografii care vor fi expuse pe rând în școlile și facultățile partenere în proiect. Reprezentantul FIFIM în concurs, care a fost și selectat printre câștigători, este Alin Dănuţ BOŞCU, student MTC, anul III.

               

 

 

2. Întâlnire de lucru a Consiliului YACC - Consiliul Consultativ al Tinerilor.
Vezi aici detalii despre Consiliul YAAC.

 

 

3. Street action - Maratonul claselor
Echipele din proiect sunt Ambasadori, deoarece au fost trimiși cu o misiune specială către colegii lor - să crească gradul de conștientizare a problemei deficitului de apă și să ajute la formarea unor stiluri de viață sustenabile. Au împarțit flyere și au făcut o scurtă informare de 10 minute în 5 clase pe tema Deficitului de apă și/sau Obiceiurilor de consum nesustenabile.

 

               

 

Fii la curent cu activitățile derulate în cadrul Proiectului People and Planet - A Common Destiny, urmărind paginile de social media ale acestuia.