![]() PERSONALITĂŢI |
![]() POVEŞTI
|
![]() PROMOŢII |
![]() TESTIMONIALE |
PERSONALITĂŢI
În curs de actualizare
POVEŞTI DE SUCCES
Cunoaște comunitatea Alumni USAMV București!
PROMOŢII
TESTIMONIALE
- ADELA CONSTANȚA VLĂDĂȘEL
- DIANA MARIA MIHALACHE
- MIHAELA COSTEA
- SEBASTIAN CIUBAN
- SIMONA IORGULESCU
- COSMIN DANCIU
- BOGDAN MACO
- PETRIȘOR LAURENȚIU CIORICA
- TUDOREL SPĂTARU
- ROBERT CĂPĂȚÎNĂ
- CLAUDIA JIPA
- FLORINELA SCARLAT
- PAUL MOLDOVEANU
- ANDREEA CĂLUGĂRU
- CĂTĂLIN MARINESCU
- ROXANA GHEORGHE
ADELA CONSTANȚA VLĂDĂȘEL
"Împreună construim un viitor mai bun!"
Mă numesc Adela Constanța Vlădășel și sunt absolventă a Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. În prezent lucrez ca inginer pentru Stantec, o companie multinațională de consultanță de mediu din Marea Britanie.
Mi-am dorit să urmez acest domeniu încă din timpul liceului și în urma unor recomandări, am decis să aleg această facultate. În timpul facultății, mi-am dat seama că această meserie este ceea ce vreau să fac zilnic cu devotament și profesionalism. Consider că atunci când alegi să faci un lucru cu plăcere, munca devine ușoară și plăcută. Ingineria nu este o profesie ușoară și îți trebuie pasiune pentru a putea excela în acest domeniu. În același timp, cred că satisfacția pe care o ai atunci când soluțiile găsite de tine sunt sustenabile pentru mediul înconjurător, merită tot efortul depus în timpul studiilor.
Cred cu tărie că pământul nu este proprietatea noastră, noi avem obligația să îl păstrăm în echilibru și să îl protejăm pentru noi, generațiile viitoare și celalalte viețuitoare necuvântătoare.
Recomand viitorilor studenți să aleagă cu încredere Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului pentru a putea lucra împreună să construim un viitor nelimitat de verde și sustenabil pentru noi și generațiile viitoare.
DIANA MARIA MIHALACHE
“Natura ne aseamănă. Educația ne deosebește!”
Mă numesc Diana Maria Mihalache și sunt absolventă a FACULTĂȚII DE ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE ȘI INGINERIA MEDIULUI , programul de studii MĂSURĂTORI TERESTRE ȘI CADASTRU și în prezent sunt masterand anul II la aceeași facultate la programul de studii GEOMATICĂ PENTRU INGINERIA MEDIULUI.
Pe parcursul anilor de studiu am avut bursă de merit ca urmare a rezultatelor obținute, la finalul anului IV obținând chiar premiul II. Cunoștințele dobândinte în cei 4 ani de studiu m-au ajutat să-mi găsesc un loc de muncă în timpul facultății dar și să-mi descopăr vocația.
Am lucrat o perioada de 8 luni ca și tehnician topograf și ulterior ca inginer topograf la o firmă privată de cadastru din București. În prezent lucrez ca și inginer la Compania Națională de Investiții – Direcția promovare investiții – Departamentul promovare investiții Învățământ, Cultură și Alte Obiective. Este locul de muncă la care am visat, unde colectivul este unit și tot timpul gata să-ți sară în ajutor. Pot spune că faptul că sunt absolventă a acestei facultăți mi-a adus multiple beneficii pentru că mă ajută zi de zi să înteleg problemele juridice legate de extrasele de carte funciară, fară de care orice investiție nu se poate realiza!
Recomand viitorilor studenți să aleagă cu încredere FACULTATEA DE ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE ȘI INGINERIA MEDIULUI, pentru interesantele sale programe de studii, pentru pregătirea și devotamentul catrelor didactice dar și pentru frumosul Campus!
MIHAELA COSTEA
Cercetător Științific – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului – ICPA București
Studii universitare de licență: Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură Rurală - Promoţia 2019
Studii universitare de master: Ingineria şi Protecţia Mediului în Spaţiul Rural - Promoția 2021
Sunt absolventă a Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, programul de studii Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură. Pe parcursul celor patru ani de studii de licență, cu sprijinul profesorilor dedicați și răbdători, am înțeles cât este de important să menținem, protejăm și să îmbunătățim condițiile naturale de mediu, să reducem sau să eliminăm, acolo unde este posibil, poluarea mediului înconjurător sau sursele de poluare.
După absolvirea programului de studii IPMA (Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură), în anul 2019, am obținut un post de asistent de cercetare științifică în cadrul Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului – ICPA București, Laboratorul de analize fizico-chimice pentru științele solului, agrochimie și protecția mediului, unde îmi desfășor activitatea în prezent ca cercetător științific.
În paralel, în perioada 2019 -2021, am urmat studiile programului de studii de master, Ingineria și Protecția Mediului în Spațiul Rural din cadrul aceleiași unități de învățământ universitar, reușind la finalul ciclului de studii de master să obțin premiul de excelență la concursul ”Life on Land”, sponsorizat de compania Brother, cu lucrarea intitulată „Utilizarea zeoliților naturali și a bentonitelor pentru imobilizarea metalelor grele din soluri contaminate”. Lucrarea a reprezentat rezultatele de cercetare desfășurate în cadrul Laboratorului de analize fizico-chimice pentru științele solului, agrochimie și protecția mediului al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie și Protecția Mediului – ICPA București. În această lucrare s-a urmărit realizarea unui studiu de cercetare privind imobilizarea metalelor grele dintr-un material de sol contaminat, recoltat dintr-o sursă principală de poluare, reprezentată de emisiile permanente de pulberi în suspensie și sedimentabile.
Atât studiile de licență, cât și cele de master m-au ajutat atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, uneori să-mi depășesc limitele, să descopăr mediul înconjurător, și să am o altă persperctivă asupra viitorului, asupra a tot ce mă înconjoară în viața de zi cu zi.
Se spune că anii de studenție sunt cei mai frumoși ani din viața omului. Urmând studiile Facultății de Imbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, îmbinând utilul cu plăcutul, mi s-a demonstrat că această zicală este adevărată, anii de studenție punându-și cu adevărat amprenta pe mine și colegii mei. Ca viitor boboc, este bine să știți că această perioadă va fi una dintre cele mai frumoase din viață.
SEBASTIAN CIUBAN
După promovarea în 2015 a examenului de licență a programului de studii Măsurători Terestre și Cadastru am fost admis în Franța la programul de Masterat în Științele de Radionavigație prin Satelit co-organizat de Școala Națională de Aviație Civilă (ENAC) și Institutul Superior de Aeronautică și Spatiu (ISAE). Datorită cunoștințelor și experiențelor acumulate am avut șansa de a lucra la Centrul European de Cercetare Spațială și Tehnologie (ESTEC) din cadrul Agenției Spațiale Europene dar și în industria spațială din Olanda.
În prezent, sunt doctorand la Universitatea Tehnică din Delft în departamentul de Geodezie Matematică și Poziționare. Subiectul tezei de doctorat este în domeniul dezvoltării unor algoritmi noi pentru poziționarea precisă și sigură a viitoarelor vehicule autonome. În cadrul acestui proiect sunt implicate si companii din industria poziționării prin tehnologii de radionavigație cu ajutorul sateliților artificiali.
Cu această ocazie doresc să mulțumesc cadrelor didactice FIFIM pentru suportul și ajutorul acordat în timpul anilor de studii. Punctul meu de plecare a fost FIFIM și recomand programul de studii Măsurători Terestre și Cadastru. De asemenea, doresc să sfătuiesc viitorii studenți, dar și pe cei care sunt în prezent, să fructifice cât de mult pot timpul din anii de studiu, mai ales prin proiecte personale în timpul liber.
SIMONA IORGULESCU
Am început studiile în domeniul ingineriei geodezice la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului în anul 2016. Pe parcursul anilor de studiu am avut parte de multe experiențe ce mi-au determinat evoluția în acest domeniu - una dintre cele mai importante a fost perioada petrecută cu mobilitatea Erasmus+ la o universitate din Polonia. Aici am descoperit interesul meu pentru geodezia satelitară și a mijloacelor spațiale de observare a Pământului. Realizarea lucrării de diplomă în domeniul teledetecției a fost un ultim pas major în explorarea acestei specializări. Îndrumarea și sprijinul profesorilor au fost factori importanți în această etapă a formării și m-au încurajat să merg mai departe. După absolvirea cu succes a studiilor de licență am fost admisă la Universitatea Tehnică din Munchen la un program de masterat în științe și tehnologii spațiale de observare a Pământului, unde am decis să aporfundez domeniul navigației satelitare. În afara cursurilor lucrez pentru compania Trimble, ce îmi permite să pun în aplicare conceptele studiate la facultate în mediul real de lucru. Experiența mea la FIFIM stă la baza formării mele profesionale și recomad cu încredere viitorilor studenți să aleagă cursurile acestei facultăți.
COSMIN DANCIU
În anul 2017 am absolvit Liceul Teoretic ’’Jean Monnet’’ din București, profilul real, matematică-informatică. Am ales să studiez la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, programul de studiu Îmbunătățiri Funciare și Dezvoltare Rurală, deoarece am o gândire analitică și știam că ingineria este domeniul în care vreau să activez în viitor, fiind atras de lucrurile exacte.
Pe parcursul anilor de studiu am beneficiat de burse de merit și de studiu, în urma rezultatelor bune obținute. Totodată, am fost admis în anul 2019 să studiez un semestru în Polonia, cu ajutorul unei burse Erasmus+ în domeniul ingineriei civile. Acolo am cunoscut oameni excepționali, de la care am avut multe de învățat. Această experiență a fost una de impact, care m-a dezvoltat personal și profesional și care mi-a deschis orizontul către mediul înconjurător. Recomand oricărui student să trăiască o asemenea experiență fantastică.
În urma celor patru ani de studiu, am obținut titlul de șef de promoție, iar în urma susținerii proiectului de diplomă intitulat ’’REABILITAREA LUCRĂRILOR HIDROTEHNICE ALE UNUI PLOT DE IRIGAȚII, ZONA BABADAG, JUDEȚUL TULCEA’’ am câștigat premiul de excelență ’’ADRIAN GĂZDARU’’. În urma tuturor rezultatelor obținute și datorită cadrelor didactice care au dat dovadă de profesionalism și multă implicare în dezvoltarea personală și profesională a fiecăruia dintre noi, am ales sa continui cursurile de master tot în cadrul F.I.F.I.M. la Managementul Investițiilor în Ecosisteme.
După terminarea facultății, ofertele de angajare au început să apară imediat. Am fost recomandat de către mai mulți profesori la diferite joburi, alegând să lucrez în domeniul construcțiilor edilitare, fiind angajat ca șef de șantier pe departamentul apă /canal la S.C. Acvatot S.R.L, companie care face parte din grupul Veolia, alături de Apa Nova București. Recomand cu căldură tuturor viitorilor studenți să aleagă cu încredere să studieze la F.I.F.I.M!
BOGDAN MACO
Între anii 2000 – 2004 am urmat cursurile Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Buzău, profil real - biologie-chimie. După terminarea liceului, am fost admis la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, programul de studii Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură. Fac parte din ultima generație de 5 ani a facultății (2004 - 2009). După terminarea studiilor de licență, am continuat să mă perfecționez fiind admis la programul de master al Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, programul de studii - Inginerie Rurală și Protecția Mediului (2009 - 2011).
Din timpul anilor de facultate am fost atras de fenomenele ce au loc în atmosferă, în special de poluarea aerului, încercând mereu să aprofundez acest domeniu. În anul 4 de facultate m-am angajat (cu jumătate de normă) în cadrul Laboratorului de Modelare Numerică din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Cu această ocazie am realizat că materiile studiate pe parcursul anilor universitari mi-au oferit cel puțin cunoștinte de bază extrem de necesare adaptării rapide la locul de muncă. Perfecționarea în domeniu a fost urmată de programul doctoral din cadrul Facultății de Geografie, Universitatea din București, pe care l-am încheiat în anul 2019.
În prezent, activez în continuare în cadrul Laboratorului de Modelare Numerică din cadrul ANM, fiind promovat în anul 2017 la Cercetător Științific gradul III.
PETRIȘOR LAURENȚIU CIORICA
În 2011 am absolvit Colegiul Tehnic "Miron Nicolescu" din Giurgiu, având specializarea “Tehnician Proiectant CAD”. După terminarea liceului am lucrat timp de 4 ani pe plan local în domenii precum: Construcții, Petrol și Gaze, Metalurgie unde am dobândit numeroase competente profesionale care mă ajută și în prezent, dar pentru că nu mă simțeam împlinit din punct de vedere profesional și pentru că-mi plac provocările, m-am decis în 2015 să-mi continui studiile la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicina Veterinara – Bucuresti, programul de studii de licență Imbunatatiri Funciare si Dezvoltare Rurală. Unul dintre motivele pentru care am ales această specializare a fost că întotdeauna am fost atras de desenul tehnic.
În timpul anilor de studiu am beneficiat de burse sociale, de studiu, de merit și de excelență din partea Universității ca urmare a rezultatelor obținute pe parcursul celor 4 ani de studiu, fapt care mi-a permis să mă canalizez pe aprofundarea materiilor studiate. În anul 2017 am fost admis în cadrul stagiului de practică “Internship GOV”, având ocazia să lucrez în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia Îmbunătăţiri Funciare şi Fond Funciar, astfel am putut interacționa cu administrația public centrală, am acumulat cunoșținte legislative și tehnice foarte vaste despre domeniul de activitate. În urma susținerii proiectului de diplomă denumit “ETANȘAREA STRUCTURII DE REGULARIZARE A CANALULUI CAMA-DUNĂRE” am câștigat premiul de excelență „ADRIAN GAZDARU”.
Deoarece am obținut rezultate mai mult decât satisfăcătoare și m-am dezvoltat atât pe plan personal, cât și profesional am decis să urmez totodată și cursurile de masterat tot în cadrul F.I.F.I.M.
După absolvirea cursurilor facultății am fost angajat în cadrul unei societăți cu capital românesc pe poziția de Inginer I.F., în cadrul departamentului de Construcții, având ocazia să lucrez în cadrul unor proiecte precum: “Reabilitare amenajării de Irigații”; “Reabilitare conducte aducțiune de apă”; “Hidroizolații la Infrastructură pentru Construcții Civile”, cunostințele acumulate pe parcursul anilor de studiu ajutându-mă acum în domeniul în care îmi desfașor activitatea.
TUDOREL SPĂTARU
Inginer civil- Administraţia Națională a Apelor Române
Studii universitare de licență programul de studiu: Îmbunătăţiri Funciare şi Dezvoltare Rurală - Promoţia 2016
Studii universitare de master, programul de studiu: Managementul Investițiilor în Ecosisteme- Promoția 2018
Am absolvit Liceul Economic, profilul: Protecția Mediului şi am hotărât să continui în domeniu. După finalizarea studiilor liceale, m-am înscris la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, ca domeniu de studiu: Inginerie civilă, programul de studiu: Îmbunătăţiri funciare şi dezvoltare rurală, mai apoi urmând şi Masterul tot la această Facultate, programul de studiu: Managementul Investițiilor în Ecosisteme. Am considerat că este foarte important să mă perfecționez, atât pentru propria-mi persoană, dar şi pentru a-mi desfăşura activitatea cât mai bine la locul de muncă.Consider că anii de facultate şi-au spus cuvântul în practicarea meseriei pe care o am, am învăţat foarte multe lucruri interesante şi utile, consider că cel mai important factor a fost sprijinul cadrelor didactice,dar și stagiile de practică. În prezent profesez ca inginer civil la Administraţia Națională a Apelor Române, la care m-am angajat după finalizarea facultății. În acelaşi timp mi-am continuat studiile de masterat tot în cadrul facultăţii, programul de studiu: Managementul Investițiilor de Ecosisteme, finalizat în anul 2018 şi doresc să urmez Doctoratul în scurt timp.
ROBERT COSMIN CĂPĂȚÎNĂ
Am fost admis la Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului în anul 2015. Am știut de la bun inceput după terminarea liceului că vreau sa urmez cursurile acestei facultăți.În timpul anilor de studiu am beneficiat de burse de studiu și de merit ca urmare a rezultatelor obținute fapt care m-a ajutat foarte mult. În anul 2018 am fost admis pentru o bursă Eramus în Polonia în domeniul inginerie civilă , o experiență culturală și educațională de neuitat care mi-a schimbat foarte mult orizonturile așa ca dacă aveti vreodată ocazia sa aplicați nu ezitați.
Pentru că am obținut foarte multe satisfacții personale cât și profesionale am decis să urmez totodată și cursurile de masterat tot în cadrul FIFIM.
Imediat după susținerea proiectului de diplomă am fost angajat la Agenția Natională de Îmbunătățiri Funciare-Brașov ca inspector de specialitate în domeniu, în cadrul serviciului Plan Exploatare și Patrimoniu , cunostințele acumulate în timpul facultății ajutându-mă acum în domeniul unde imi desfașor activitatea.
CLAUDIA JIPA
În 2015 am absolvit un liceu teoretic, având profil de matematică-informatică, pentru că întotdeauna am fost atrasă de partea de real, motiv pentru care am decis să urmez studiile la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, programul de studii de licență Ingineria şi Protecţia Mediului în Agricultură.
Nu ştiam ce presupune meseria de inginer, dar ştiam că domeniul ales este frumos. Şi aşa a fost!
Am învăţat multe lucruri interesante, atât despre domeniul protecţiei mediului, cât şi din viaţa de zi cu zi. Am avut ocazia să lucrez în laboratoare dotate cu aparatură performantă şi să învăţ de la oameni bine pregătiţi, care fac să pară că totul este mai uşor. De aceea, după absolvirea facultăţii în 2019, am ales să continui studiile de masterat tot la FIFIM, programul de studii de master Geomatică pentru Ingineria Mediului.
Fiindcă domeniul pe care l-am ales este foarte larg, la scurt timp după ce am terminat facultatea m-am angajat la o firmă, lucrând ca responsabil de mediu.
FLORINELA IULIANA SCARLAT
Mă numesc Scarlat Iuliana-Florinela și sunt absolventă a Facultății de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului, programul de studii de licență Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură, promoția 2015-2019. În prezent sunt masterand în anul I la programul de studii de master Geomatica pentru Ingineria Mediului. Pot spune cu satisfacție că studiile realizate și cunostintele acumulate în cei 4 ani de studii la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București m-au ajutat în obținerea următoarelor compețente profesionale:
Pe parcursul celor 4 ani de studii am întâlnit profesori dedicați care m-au ajutat la obținerea compețentelor profesionale și m-au pregătit pentru viitoarea profesie. Recomand cu încredere deplină această facultate oricarui student care își dorește să protejeze mediul. Această facultate oferă numeroase oportunitați de angajare, cum ar fi: inginer de mediu, responsabil de mediu, auditor de mediu, cadru didactic de specialitate, inspector protecția mediului.
PAUL MOLDOVEANU
Specializarea Inginerie economică în construcţii – promoţia 2013
Master Ingineria şi protecţia mediului în spaţiul rural – promoţia 2015
Mulţumită Facultăţii de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului – Specializarea Inginerie Economică în Construcţii şi apoi masterului pe care l-am urmat în Ingineria şi Protecţia Mediului în Spaţiul Rural tot în cadrul facultăţii, am găsit un job în domeniu la o perioadă scurtă după absolvire.
Domeniile studiate şi practica desfăşurată atât în cadrul facultăţii cât şi la alţi parteneri printre care aş aminti Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” unde am învăţat lucruri pe care nu le voi uita niciodată şi cel mai important, lucruri folositoare domeniului în care lucrez.
Absolvirea acestei facultăţi m-a ajutat să mă angajez în cadrul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Bucureşti ‚‚ ANIF ’’ pe funcţia de consilier( Inginer de IF). În prezent sunt consilier al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management pentru PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale MADR unde mă ocup de sub-măsura 4.3 ”Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructura de irigaţii, sub-măsură din cadrul Programului Naţional de Dezvolare Rurală 2014-2020.
Sunt foarte mulţumit că am urmat această facultate care mi-a oferit multe oportunităţi în carieră şi satisfacţii profesionale pe parcursul vieţii.
ANDREEA CĂLUGĂRU
Inginer Geodez - Esri România
Specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru – Promoţia 2013
Master Geomatica pentru Ingineria Mediului – Promoţia 2015
Drd. Ingineria şi Managementul Resurselor Vegetale şi Animale
Am absolvit un liceu teoretic, profilul Matematică – Informatică şi am avut întotdeauna o înclinaţie către tehnologiile geospaţiale. Specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru mi s-a potrivit perfect. În anul II de facultate am asistat la primul curs de Sisteme Informatice Geografice şi am ştiut de atunci că asta vreau să fac mai departe. Materiile studiate la facultate m-au ajutat să îmi aprofundez cunoştinţele în această direcţie, dar a contat foarte mult timpul personal pe care l-am dedicat studiului. Am avut ocazia să pun în practică cele învăţate într-un cadru modern, un laborator de GIS excelent echipat şi sub îndrumarea unor cadre didactice cu background în domeniul ales de mine. Mai târziu am avut şansa să fac parte din echipa de lucru a unui proiect de cercetare şi chiar să fiu de partea cealaltă a catedrei. În prezent fac parte din echipa tehnică a companiei Esri Romania, lider pe piaţa tehnologiilor geospaţiale şi lucrez cu cele mai performante instrumente de cartografiere şi analiză spaţială pentru a oferi soluţii la problemele curente ale societăţii moderne în care trăim.
CĂTĂLIN MARINESCU
Inginer Geodez – S.C. Cornel & Cornel TOPOEXIM S.R.L
Specializarea Măsurători Terestre şi Cadastru – Promoţia 2013
Master Geomatica pentru Ingineria Mediului – Promoţia 2015
Cunoștințele acumulate în timpul facultății, accesul la tehnologiile moderne de ultima oră din domeniu și îndrumarea cadrelor didactice au fost determinante pentru începutul și evoluția carierei mele de inginer geodez.
Comunicarea deschisa cu studentii si implicarea cadrelor didactice în dezvoltarea acestora, sunt în opinia mea elementele pricipale ce definesc această facultate. Imediat după absolvirea specializării Măsuratori Terestre și Cadastru mi s-a oferit ocazia de a pune în practică tot ce am învăţat, în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de geodezie, topografie și cadastru din țară.
În ultimii 3 ani am activat în departamentul de Fotogrammetrie UAS al companiei, folosind ultimele tehnologii apărute în domeniul măsurătorilor terestre (UAV, Lidar, GNSS etc.). Fiind responsabil de lucrările acestui departament am avut ocazia să execut toate etapele necesare realizării proiectelor de la planificare, măsurători în teren până la prelucrarea datelor și obținerea produsului final. Pentru a efectua acest lucru într-un mod profesionist și eficient, am urmat diverse stagii de pregatire în Rusia (software fotogrammetric), Germania şi România (pilotare UAV).
Accesul la cele mai noi tehnologii în timpul facultății mi-a oferit ocazia de a face ce îmi place.
ROXANA GHEORGHE
Inginer civil - SysCAD Solutions
Specializarea Îmbunătăţiri Funciare şi Dezvoltare Rurală - Promoţia 2017
Master Ingineria şi Protecţia Mediului în Spaţiul Rural – anul I
Am absolvit un liceu teoretic, urmând filiera umanistă, ca în final să îmi dau seama că nu este ceea ce îmi doresc . M-am înscris la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului pentru a schimba ceva, şi am schimbat ... s-a schimbat totul. Am urmat ca domeniu de studiu Inginerie civilă, specializarea Îmbunătăţiri funciare şi dezvoltare rurală în cadrul facultăţii IFIM.
Cunoştinţele acumulate în timpul facultăţii, accesul în laboratoare dotate corespunzător, stagiile de practică şi sprijinul şi dedicaţia cadrelor didactice m-au ajutat să mă descopăr ca om şi să îmi descopăr vocaţia.
Am absolvit facultatea în iunie 2017 şi la scurt timp m-am angajat. În prezent profesez ca inginer civil la SysCAD (primul meu job), firmă de proiectare şi geodezie, una din cele mai dotate firme în aparatură şi unul dintre cei mai mari distribuitori de aparatură şi software din România. Pe viitor îmi doresc colaborări şi realizări cât mai mari în acest domeniu. În acelaşi timp îmi voi continua studiile de masterat tot în cadrul facultăţii urmând Programul de Master – Ingineria şi protecţia mediului în spaţiul rural (IPMSR).