Cele mai bune proiecte de diplomă 2024 “Mândri de absolvenţii noştri!“

Vă anunţăm că şi anul acesta absolvenţii programelor de licenţă din Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului au fost recompensaţi pentru cele mai bune proiecte de diplomă, importanţa profesiilor pe care le-au îmbrăţişat fiind astfel evidenţiată.

Premiul de Excelenţă Prof. univ. dr. Adrian Găzdaru a fost oferit de dna Academician dr. Georgeta Stoica pentru proiectul intitulat Reabilitarea infrastructurii de irigaţii din amenjarea hidroameliorativă complex Albiţa-Fălciu din judetul Buzău, elaborat de absolventul Mihai ANDREIU de la programul de studii Îmbunătăţiri Funciare şi Dezvoltare Rurală, respectiv pentru proiectul de diplomă intitulat Radiografia impactului dezvoltării imobiliare asupra ecosistemelor locale în contextul sustenabilităţii, elaborat de absolventa Ana-Maria PREDA de la programul de studii Ingineria şi Protecţia Mediului în Agricultură.

A fost o nouă ocazie de a prezenta personalitatea dnului Prof.univ.dr. Adrian GĂZDARU unei promoţii de proaspeţi ingineri, dumnealui fiind exemplul unei vieţi profesionale de excepţie, model şi mentor, un om al progresului tehnic, devotat acestei facultăţi, în care a predat încă de la înfiinţare.

Premiul de Excelenţă AXA TC a fost oferit de ing. Robert VÎRLAN, manager asociat al companiei şi absolvent FIFIM, pentru proiectul de diploma intitulat Solutii alternative de asigurare a alimentării cu energie electrică pentru o casă de vacanță tip A, jud. Prahova, elaborat de Ştefania Cristina PANĂ, programul de studii Inginerie şi Management în Construcţii, ca semn de susţinere la început de drum a unui inginer, ca să-i demonstreze performențele ce pot fi atinse.

Compania AXA TC are în portofoliu lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere de construcţii de patrimoniu, hale de producţie, clădiri cu destinaţie învăţământ, staţii de pompieri, patinoar de dimensiuni olimpice, clădiri comerciale, spitale private, reconversie de clădiri în zone urbane dense, modernizare a sistemelor de transport public, dezvoltări imobiliare, etc. Compania ne este partener de practică şi se dovedeşte un angajator dorit de absolvenţi.

Premiul de Excelenţă TerraSigna a fost oferit de compania cu acelaşi nume şi înmânat de dna Maria ŞERBAN, administrator, pentru proiectul de diploma intitulat Modelarea 3D a unui traseu de autostradă in vederea monitorizării construcției, elaborat de Andrei Paul NAZARIE de la programul de studii Măsurători Terestre şi Cadastru.

Terrasigna este o companie cu rădăcini românești, cu competențe dezvoltate local. Este singura companie emergentă din regiune și se mândrește cu faptul că abilitățile sale locale pot contribui la eforturile europene și internaționale de exploatare a datelor satelitare de Observare a Terrei. Poziția companiei în sud-estul Europei s-a consolidat de-a lungul anilor datorită multiplelor proiecte implementate, serviciilor oferite și cunoștințelor acumulate. Înțelegerea profundă a resurselor naturale din această regiune reprezintă motivația de a explora și mai mult.

Felicitări, felictări, felicitări!