Ziua Mondială a Mediului 2023 la USAMV

”Ziua Mondială a Mediului” a fost sărbătorită în Universitatea de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Evenimentul a fost organizat de Garda Națională de Mediu, Asociația Comunelor din Romania și Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului.


Evenimentul s-a bucurat de prezența a 100 de copii cu vârste între 4-6 ani, care au participat la ateliere ce au avut ca scop sublinierea importanței educației în adoptarea de măsuri suplimentare pentru protejarea mediului înconjurător.


Comisarii Gărzii de mediu au purtat un dialog interesant, pe tema Infracționalității de mediu, cu studenții facultății. Studenții au apreciat în mod deosebit faptul că au gasit răspuns la multe din întrebările pe care le aveau referitor la această problemă.


A fost lansată Campania de informare și conștientizare “Responsabilitate socială – colectare separată”. Cu aceasta ocazie a fost semnat un Protocolul de parteneriat între Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu și Asociația Comunelor din România (ACOR) pentru o gestionare mai eficientă a deșeurilor la nivelul acestor unități administrativ-teritoriale. Campania se desfășoară sub deviza „Colectare separată pentru comuna ta curată”, în perioada 07 iunie – 31 august 2023 și își propune creșterea gradului de colectare separată a deșeurilor la nivelul comunelor, dar și încurajarea acțiunilor de prevenire, reducere și colectare separată a deșeurilor.


Susținător în organizarea evenimentului a fost partenerul FIFIM, firma Brother, firmă ce susține activitățile de mediu prin premierea celei mai aplicative Disertații elaborate de absolvenții programelor de masterat din domeniul Ingineria mediului.